Glenmorangie

 

Glenmorangie – O Descoperire Continua

Un caleidoscop de arome

Glenmorangie este cel mai complex whisky de malt din lume. Fiecare picatura ofera experiente gustative, tactile si aromatice fascinante.

Traditie si maiestrie

Timp de 165 de ani, cunostiintele si exerienta legate de productia whisky-ului Glenmorangie au fost transmise din generatie in generatie. Expresia autentica a bauturilor Glenmorangie dezvaluie complexitatea ispititoare si un rafinament desavarsit. In afara acestui lucru, Glenmorangie  este preocupat de puritatea si calitatea apei, fiind chiar proprietarul unui izvor – Tarlogie Springs.  In acest fel, distileria foloseste doar apa filtrata in mod natural, in adancuri, timp de 100 de ani.

TREI ADEVARURI INCONTESTABILE

Glenmorangie este whisky-ul single malt numarul unu din Scotia.

Cel mai complet whisky de malt – 26 de arome.

Distileria care a folosit prima butoaiele de vin pentru faza finala de maturare a whisky-ului de malt.

 

Glenmorangie The Original

Whisky maturat timp de 10 ani in butoaie de bourbon. Buchetul te duce cu gandul la o livada de mandarini, lamai caisi, meri si peri. Gasim si o nota de inghetata de vanilie cu banane dar si geranium si menta salbatica. Contine 40% alcool. Filtrat la rece.


Glenmorangie Extremly Rare: 18 ani

Maturat initial in butoaie de bourbon si apoi inca o perioada in butoi de sherry. Buchetul contine note de baza de miez de nuca combinat cu dulceata prospata a unui toffee cu smantana care lasa locul vaniliei cremoase. Tot aici gasim si atingerea vibranta a citricelor si note de miere. Contine 43% alcool. Filtrat la rece.


Glenmorangie Extremly Rare: 25 ani

Maturat in butoaie de cea mai buna calitate. Buchetul acestui whisky ne duce cu gandul la o gradina cu ciresi si pruni plini de fructe coapte. Acesta se combina cu mirosul de nure salbatice si cu tonuri puternice de ciocolata si cafea, urmate apoi de mirosul de menta salbatica proaspata. Contine 43% alcool. Filtrat la rece.


Glenmorangie Extra Matured: The Quinta Ruban

Lasat sa se matureze timp de 10 ani in butoaie de bourbon si inca doi ani in butoi de porto. Simtim aroma lumanarilor aprinse, mandarinelor proaspat cojite si ciocolatei belgiene cu menta, cat si a cojii de nuca aruncate in foc, a nucsoarei si a santalului. “Ruban” inseamna in limba celta “rubin”. Contine 46% alcool. Nefiltrat la rece.

 

Glenmorangie Extra Matured: The Lasanta

Lasat sa se matureze timp de 10 ani in butoaie de bourbon si inca 2 ani in butoi de sherry. Are o aroma de stafide de ciocolata, ceara din fagurele de albine si note delicate de caramel. Mai recunoastem si esente de citrice, zahar ars si inghetata de rom. In limba celta “lasanta” inseamna “cordilitate si pasiune”. Contine 46% alcool. Nefiltrat la rece.

 

 

 

Glenmorangie Extra Matured: The Nectar D’or

Lasat sa se matureze timp de 10 ani in butoaie de bourbon si inca doi ani in butoi de sauterne. Se simte aroma cofetariilor frantuzesti pline de miros de pandispan si tarte de lamaie cu crem turnata desupra. Destul de puternica este aroma de stafide, curmale, ghimbir, fulgi de cocos si nucsoara. “Or” inseamna in limba celta aur. Contine 46% alcool. Nefiltrat la rece.

 

 

 web site : http://www.glenmorangie.com