Ruinart

 

 

 

Excelenta mai presus de toate.... 

  

 

  

 Pentru Ruinart excelenta a fost dintotdeauna a doua natura si virtute de baza.
In incercarea sa de descoperire a adevarului, Dom Ruinart, departe de a fi strain austertatii si abstinentei, a stabilit standardul : nici un compromis pentru calitate.

  

 

Prin alegerea Chardonnay-ului, cea mai fina varietate de struguri

dintre toate, familia a ales automat calea cea mai grea si a demonstrat talentul innascut...

 

Pastrarea vinurilor in labirinturi subterane la o temperatura constanta, fara nici un fel de zgomot a fost o "lovitura" geniala. La o adancime de 38 de metri, cu peste trei niveluri intinzandu-se pe 8 km, aceste tunele albe, luminate doar de lumina naturala , au oferit conditiile ideale de fermentare si maturare a sampaniei. Acest loc unic a crescut in valoare, din 1931 fiind protejat.  

 

Un stil ca niciun altul.... 

  

"R" DE RUINART

 
Cu o compozitie din Chardonnay (40%) si Pinot Noir (60%), acest vin are o superba culoare galbena cu linii aurii extrem de fine si o claritate splendida, de cristal. Buchetul de arome este dominat de fructe proaspete decojite ca piersici, precum si fructe uscate ca migdale si alune, care conduc catre note florale albe si arome delicioase de unt proaspat si produse de patiserie. Acest vin fermecator este perfect echilibrat si ofera plenitudine si rotunjime.

 

 

 

RUINART BLANC DE BLANCS

 
Produs special din struguri Chardonnay, Ruinart Blanc de Blancs are o structura de un auriu pal. Buchetul de arome este din fructe, dominat de lamai, dezvoltandu-se apoi intr-unul floral cu note de fructe albe. Acest vin pur si limpede este tipic proaspat si reprezinta un echilibru intre plenitudine si suplete.

 

  

 

RUINART ROSE


Secretul acestui Cuvee este prospetimea delicata a amestecului de Chardonnay (45%) cu Pinot Noir (18%). Culoarea sublima rose, aproape de o nota de coral, anunta un miros subtil de cirese si fructe de padure proaspat culese. Aroma dezvaluie un vin echilibrat si corpolent, dar in acelasi timp, suplu si racoritor.

 

 

 

 DOM RUINART BLANC DE BLANCS 1998


O oda pentru Chardonnay, acest cuvee este produs exclusiv cu Chardonnay Grand Crus din Cote de Blancs (66%) si nordul muntilor Reims (34%). Prospetimea de primavara a continutului de un auriu pal este presarata cu note fine de verde, sculptate din mii de bule care sunt deopotriva fine si persistente.

 

  

 

 DOM RUINART ROSE 1996

 
O perioada de mai  bine de 10 ani tinut in pivnita  si-a indeplinit scopul, iar timpul doar a sporit complexitatea aromei acestui cuvee compus din Chardonnay (84%) si Pinot Noir (16%). Initial fructat si delicat, vinul dezvaluie o structura intens-rafinata.

 

  http://www.ruinart.com