Vinuri

 

 

 Cheval des Andes

O podgorie emblematica a lumii vechi, Chateau Cheval Blanc a decis pentru prima oara sa inceapa o colaborare cu o podgorie din Lumea Noua. Este ideal pentru a fi pastrat in rezerve particulare chiar si 20 de ani.

 

 Terrazas

Terrazas este cel mai mare proprietar de pdgorii din Vistalba in Argentina. Regiunea este renumita datorita productiei de Malbec de cea mai buna calitate.

 

 Cloudy Bay

Un vin ce are propriul cult, provenit dintr-o regiune exceptionala din Noua Zeelanda  - Marlborough. Reprezinta sinonimul celui mai bun Sauvignon Blanc din lume.

 

 Cape Mentelle

Influenta Oceanului Indian este inestimabila pentru calitatea deosebita a vinului din Cape Mentelle. Aceasta provine din regiunea australiana Margaret River, denumita si “Sampania Australiei” datorita conditiilor deosebit de favorabile pentru cultivarea vitei de vie.

 

 

TREI ADEVARURI INCONTESTABILE

O sticla de Cheval Blanc din anul 1947 a fost vanduta la licitatie cu pretul de 110.000$.

Regiunea argentiniana Las Compuertas este considerata drept cea mai buna din lume pentru cultivarea soiului Malbec.

Cloudy Bay reprezinta sinonimul celui mai bun Sauvignon Blanc din lume.

Cheval des Andes

Numit ‘’Grand Cru-ul ‘’ lumii noi acest vin cu un cupaj rar creat de doua case Terazzas si Chateau Cheval Blanc .
Invechit 18 luni, cu un note de tabac si fructe rosii macerate in brandy si un tanin usor sezizabil cu final prelng  anul 2002 este cu adevarat un vintage.

 

 Terrazas Varietals Chardonnay

O combinatie intre pamant si cer, intre cald si rece, un vin al celor mai complexe gusturi, Terrazas Varietals Chardonnay este expresia profunda a podgoriilor din Salta, din nordul Argentinei.

 

 Terrazas Varietals  Malbec

Un vin catifelat. Caracterizat de notele de violete, cirese negre si ciocolata. Podgoriile vechi de 45 de ani din care se obtine se intind la altitudinea de 1067m. Maturat timp de 12 luni in butoaie din lemn de stejar frantuzesc.

 

 

Terrazas Varietals  Cabernet Sauvignon

De o culoare rubinie, cu note de violet intens, cu arome dominante de zmeura si capsuni, dar si de vanilie si ciocolata, Terrazas Varietals Cabernet Sauvignon este un vin puternic, proaspat si gratios. Este crescut la o altitudine ideala de 980 m in regiunea Mendoza.

 

 

 Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Cu o culoare galben aurie spre verzui 2005 este ca o infuzie de ginger si busuioc cu note de lamaie si fructe tropicale.
Cu o prospetime greu de descris si cu o senzatie fructata de neegalat acest vin este clar expresia stilului Moet-Hennessy.

 

 Cape Mentelle Cabernet Merlot

Un amestec elegant in care Merlot-ul adauga finete Cabernet-ului acest vin ce se preteaza la cel mult opt ani de invechire este foarte echilibrat , cu note de fructe rosii dar si note de vanilie.
Este un blend elegant intre aroma puternica de cabernet si gustul catifelat de merlot.

 

 Cape Mentelle Sauvignon Blanc

Regele vinurilor din soiul Sauvignon Blanc Semillion.
Un vin cu un caracter aparte cu note de fructe proaspete si usor iz de stejar foarte bine structurat , ideal pentru a fi consumat in primii doi ani dupa lansarea pe piata.

 

 

 

 

 

Le Chatillet-Sancerre

Aceasta parcela de numai 0.65 ha are anual o productie de aproximativ 5000 de sticle, aflandu-se pe un soi calcaros, perfect pentru sauvignon blanc. Culesul strugurilor se face manual si este triat in 3 etape de catre cunoscatori, dupa care mustul este fermentat in cuve termice la 20 de grade Celsius timp de 10 zile.
Acest vin este unul limpede cu arome intense de flori si fructe ( piersica, citrice) ce persista dupa degustare datorita echilibrului acestuia.

                  

                                   

 

 

Le Chatillet-Sancerre

Regiune: Loire
Apelatiune: Sancere
Gust: sec
Struguri: Sauvignon Blanc
Gramaj: 750 ml
Alcool: 13%
Producator: Domaine Balland Chapuis

 

 

 

William Fevre-Chablis 

Situat pe un teren calcaros-argilos bogat in minerale si sedimente, ideal pentru soiul chardonnay ofera acestui vin un caracter mineral accentuat. Vecinatatea cu parcelele de 1er Cru face ca si chablis-ul sa beneficieza de aceleasi conditii climatice.

Vin sec, buchet bogat cu o luminozitate si limpezime pe masura faimei pe care o are. 

 

 

William Fevre-Chablis

Regiune: Bourgogne
Apelatiune: Chablis
Struguri: Chardonnay
Gramaj: 750 ml
Alcool: 12.50%
Producator: William Fevre

 

 

 

 William Fevre-Chablis 1er Cru

Situat pe un teren calcaros-argilos bogat in minerale si sedimente, ideal pentru soiul chardonnay ofera acestui vin un caracter mineral accentuat.  De mentionat ca in Hachette, parcela are 2 stele.
Vin sec, buchet bogat cu o luminozitate si limpezime pe masura faimei pe care o are.

 

William Fevre-Chablis 1er Cru

Regiune: Bourgogne
Apelatiune: Chablis 1er Cru
Struguri: Chardonnay
Gramaj: 750 ml
Alcool: 13%
Producator: William Fevre

 

 

 

Le Domaine Saget-Pouilly Fume

Aflat in centrul regiunii Loire, mai precis pe partea dreapta a raului, parcela are 2.92 hectare si produce annual aproximativ 25.000 de sticle. Solul este foarte complex fiind argios-calcaros, dar si silico-nisipos. Recoltarea strugurilor, care local se mai numes si “fume blanc”, se incepe pe 28 septembrie si se termina nu mai tarziu de 12 octombrie. Este un vin armonios, elegant si entuziast cu arome de fructe, chiar note de portocala. Usor de baut, echilibrat.

        

               

                 

        

 

 

 

Le Domaine Saget-Pouilly Fume 

Regiune: Loire
Apelatiune: Pouilly Fume
Struguri: Sauvignon Blanc
Gramaj: 750 ml
Alcool: 12.50%
Producator: Guy Saget

 

 

  

 

  

Domaines Ott Clos Mireille

Domeniul Ott a fost fondat in anul 1912 de catre Marcel Ott. Astazi, domeniul este detinut si administrat de catre Louis Roederer Champagne, producator al unora dintre cele mai faimoase vinuri din lume. Vinurile sunt produse la trei domenii diferite:Château Romassan (Bandol), clos Mireille şi CHATEAU DE Selle (ambele Côtes de Provence).
Clos Mireille este o regiune veche care se distinge printr-un sol argilos şi prin lipsa de calcar, avand soluri  renumite pentru amestecul de dioxid de siliciu, argila şi şist. Microclimatul si briza marii ofera conditii favorabile pentru dezvoltarea celor 50 de hectare de vita de vie.
Vinul are tonuri de roz-pal de somon si un miros de fructe cu note dominante de capsuni si pepeni. Are un gust bogat si cremos, iar notele de piersici si caise ii dau o aroma speciala. Compozitie de soiuri alcatuita din: 40% Grenache, 35% Cinsault şi 25% Syrah.

 

 

Domaines Ott Clos Mireille

Apelatiune: Côtes de Provence Rose.

Gramaj:750 ml

Alcool: 13%